Ulei de cânepă BIO obținut prin presare la rece 250ml
Disponibilitate: Stoc epuizat
Cod produs: UCB01
Gramaj: 250ml
Recomandări de utilizare: Salate, sosuri, paste. În cazul preparatelor calde, folosiți uleiul doar înainte de servire.
Condiții de păstrare:
CE ESTE
Uleiul BIO din semințe de cânepă este cunoscut ca și "uleiul perfect echilibrat al naturii" deoarece are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați în raportul ideal între Omega 6 și Omega 3 (3:1).
Uleiul BIO de cânepă obținut prin presarea la rece a semințelor de cânepă, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc. comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).
BENEFICII
Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scăderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcăte, organismul nostru nu poate produce acești doi acizi grași esentiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura sunt din alimente.
Despre beneficiile uleiului de cânepă Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie şi neuropsihiatrie infantilă, spunea că a obținut rezultate deosebite folosind terapia cu ulei de cânepă în:
- bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare, cât şi a celor superioare;
- dermatite atopice şi afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);
- afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie);
- patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);
- afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie);
- patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză);
- artroze şi artrite reumatoide;
- convulsie;
- perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate;
- perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii;
CUM ÎL IDENTIFICĂM
Uleiul de cânepă presat la rece are culoare verde, de la verde mai deschis până la verde închis și un gust plăcut, vâscozitate și aromă aparte, specifică semințelor de cânepă.
Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor și proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.
UTILIZARE
Uleiul de cânepă se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste și alte mâncăruri nepreparate termic.
Doza zilnică recomnadată este de 15 g. Utilizarea uleiului de cânepă pentru tratarea anumitor afecțiuni se face cu recomandarea medicului.
PĂSTRARE
Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul se recomandă a se utiliza într-un interval până la 30 de zile și păstrat la loc răcoros (chiar la frigider), ferit de acțiunea directă a razelor solare.