LUNĂ. SOARE. ECHILIBRU.

Ulei de floarea soarelui cu piper, ardei iute și cimbru obținut prin presare la rece 250ml

18,00 Lei

Disponibilitate: În stoc

Cod produs: UFS05

Gramaj: 250 ml

SKU:
UFS05
nici unul:

Recomandări de utilizare: Salate, sosuri, paste. În cazul preparatelor calde, folosiți uleiul doar înainte de servire.

Condiții de păstrare:

18,00 Lei

CE ESTE

Un produs natural, inspirat din bucătăria tradiţională românească, extras fără procedee termice din seminţele de floarea soarelui, aromatizat cu piper, ardei iute şi cimbru uscat.

Procedura de extracţie şi infuzarea cu condimentele conferă uleiului nu doar o aromă bogată, caldă şi picantă, ci şi beneficii pentru organismul uman.

BENEFICII

Omega 3 şi Omega 6 sunt acizi graşi esenţiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamaţiilor şi a durerilor articulare, scăderea colesterolului şi controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce aceşti doi acizi graşi esenţiali, aşadar singura varianta prin care îi putem procura sunt alimentele.

Consumul de uleiuri presate la rece în locul celor rafinate, contribuie la profilaxia îmbătrânirii precoce, scăderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar şi la eliminarea problemelor gastrice.

Utilizate de secole în marile bucătării ale lumii, dar şi medicina alternativă, piperul şi ardeiul iute conţin piperină şi, respectiv, capsaicină ce contribuie la fortificarea sistemului imunitar si permite organismului să lupte cu diverse boli, având şi efecte antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene, ceea ce contribuie la: pierderea în greutate, menţinerea sănăţii sistemului cardio-vascular, îmbunătăţirea digestiei, tratarea afecţiunilor sistemului respiratoriu şi reglarea funcţiilor organismului.

CUM ÎL IDENTIFICĂM

Uleiul de floarea soarelui cu piper, ardei iute şi cimbru, obţinut prin presare la rece are o culoare galben aurie, vâscozitate şi aromă aparte, specifică seminţelor de floarea soarelui şi un gust plăcut şi subtil de condimente, fiind uşor picant.

Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor şi proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.

UTILIZARE

Uleiul de floarea soarelui cu piper, ardei iute şi cimbru se foloseşte în stare crudă pentru a da un plus de gust salatelor, cartofilor, orezului, pastelor, preparatelor din carne de vânat, vită, pasăre sau porc, sosuri sau supe. Prepararea termică poate duce la pierderea proprietăţilor benefice. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenţă, vâscozitate, lipsa oricăror resturi de substanţe chimice, fiind natural 100%.

PĂSTRARE

Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, se recomandă consumul acestuia în termen de 60 de zile şi păstrarea într-un loc răcoros, ferit de acţiunea directă a razelor solare (chiar la frigider).

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE