Ulei de rapiță obținut prin presare la rece 500ml
Disponibilitate: În stoc
Cod produs: UR3
Gramaj: 500ml
Recomandări de utilizare: Salate, sosuri, paste. În cazul preparatelor calde, folosiți uleiul doar înainte de servire.
Condiții de păstrare:
CE ESTE
Ulei obținut prin presarea mecanică a semințelor de rapiță, este un produs 100% natural, cu un rol important în alimentație, mai ales în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase.
Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).
BENEFICII
Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scăderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce acești doi acizi grași esențiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura sunt alimentele.
Uleiul de rapiţă, numit şi canola, este considerat a avea o mie de virtuţi. Secretul uleiului de rapiţă stă în grăsimile bune pe care le conține, cruciale pentru o sănătate de fier fiind, uleiul alimentar al cărui profil în acizi graşi este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic.
Consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă anihilează trigliceridele în exces, are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge, ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol.
Utilizarea uleiului de rapiţă pentru tratarea anumitor afecțiuni se face cu recomandarea medicului.
UTILIZARE
Uleiul de rapiţă este excelent în salate calde sau reci, combinându-se perfect cu gustul de lămâie, cu aroma cărnii de vită sau a celei de somon, cu legumele coapte, sparanghelul, pastele sau orezul fiert. Calităţile sale sunt distruse, însă, prin fierbere sau prăjire la temperaturi foarte mari.
CUM ÎL IDENTIFICĂM
Uleiul de rapiţă poate fi recunoscut uşor după culoarea aurie, mirosul pronunţat şi gustul vegetal aspru, dulceag, dar cu un punct uşor de amăreală.
Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor și proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.
PĂSTRARE
Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul se recomandă a se utiliza într-un interval până la 30 de zile și păstrat la loc răcoros (chiar la frigider), ferit de acțiunea directă a razelor solare.