Ingrediente:

• Faina de in – 50 g (50%)
• Faina de dovleac – 35 g (35%)
• Faina de canepa – 15 g (15%)
• Unt de 82% - 60 g
• Zahar pudra – 25 g
• Ulei din samburi de nuca – 15 ml
• 1 praf de sare 

 

Mod de preparare:

Intr-un bol de aproximativ 500 g, vom amesteca cele trei tipuri de faina impreuna cu praful de sare si zaharul pudra. Apoi, vom adauga uleiul din samburi de nuca si untul de la temperatura camerei rupt bucati mici si vom framanta ca si un aluat normal pana cand totul se leaga si obtinem un aluat.

Dam aluatul la frigider pentru circa 10 minute, dupa care formam bile de de 20 de grame si le vom pune intre doua patrate din foaie de copt cu latura de 10 cm si vom presa cu o forma dreapta pentru a forma discul de biscuite.

Punem biscuitii astfel formati pe o tava tapetata cu foaie pentru copt, si preincalzim cuptorul la 170 de grade Celsius, dupa care bagam tava in cuptor pentru exact 7 minute.

Dupa ce timpul a trecut, scoatem tava si lasam biscuitii la racit. Din acest moment de pot servi alaturi de o dulceata din fructe, sau de o cana cu lapte.