Povestea noastră

Tradiţie din Transilvania

Povestea uleiurilor noastre a început în anul 1998 în satul Luna din Câmpia Transilvaniei. Ne-am dorit să onorăm locul și oamenii lui. Astfel, de la începuturi am purtat numele așezării în identitatea noastră și ne-am mândrit să fim De La Luna. Prin ceea ce ne pricepem cel mai bine, am venit în întâmpinarea comunității care avea nevoie să proceseze local semințele de floarea soarelui și să le transforme în ulei bun pentru familiile lor. Prețuim meșteșugul părinților, îl îndrăgim și-l ducem mai departe. În acest fel am crescut, câte puțin în fiecare anotimp și, de la o presă manuală de ulei, în ritm natural, am trecut, în 2011, într-o nouă etapă: conturarea primului brand românesc de uleiuri premium presate la rece: Luna Solai.

Am creat colecția de uleiuri premium presate la rece din dorința de a păstra și a cultiva gustul cinstit, netrucat al semințelor. Ne-am gândit, în egală măsură, la momentele hrănitoare din fiecare familie și la felul în care uleiurile noastre aduc în alimentație toată bogăția naturală a semințelor crude, prelucrate printr-un procedeu pur ce le păstrează gustul original și calitățile nutritive nealterate. Am muncit cu dăruire, mereu cu drag, cu grijă față de roadele pământului și cu respect față de tradiție și comunitate. Am explorat îndeaproape regiunea și noi oportunități de a ne diversifica gama de produse folosind și alte tipuri de semințe din soluri locale. Treptat, pe lângă uleiul de floarea soarelui, v-am propus noi sortimente: ulei de dovleac, rapiță, nucă, in și cânepă.

Am inovat inspirându-ne din trecut, păstrând însă bucuria gustului autentic mereu în prezent.

Ne-ați primit cu încredere la masa și în bucatele voastre și ne-ați dat încrederea că suntem unul dintre cele mai iubite branduri românești. Alegerile voastre le-au încurajat pe ale noastre. Astfel, în 2016, am deschis făbricuța de la Luncani, un proiect în care am implicat oamenii locului, continuând tradiția uleiurilor presate la rece din inima Transilvaniei. Suntem recunoscători tuturor celor care ne însoțesc pe acest drum, alegând să asorteze uleiurile noastre stilului lor de viață. În ele am pus suflet și spiritul familiei noastre care a dat naștere acestei afaceri și care continuă să ne inspire să fim mai buni în fiecare zi! Povestea noastră curge în continuare și vă mulțumim că sunteți parte din ea!

Lună. Soare. Echilibru.
Vedeți mai multe videouri cu noi pe canalul nostru de YouTube.