Ingrediente:

  • 400 g năut fiert
  • 2 ardei roșii
  • 3-5 linguri ulei de in presat la rece
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură pastă de susan (tahini)
  • ½ linguriță chimen măcinat (cumin)
  • frunze de pătrunjel
  • semințe de in


Mod de preparare:

  1. Ardeii se coc într-o tigaie sau în cuptor. Se lasă să se răcească, apoi se curăță de coaja arsă și de semințe.
  2. Într-un robot de bucătărie sau blender se adaugă năutul cu ardeii copți, 3-4 linguri de ulei de in presat la rece, pasta de susan, cățeii de usturoi, chimen măcinat , sare și piper după gust. 
  3. Se mixează totul câteva minute, până când se obține o cremă fină. 
  4. Se servește într-un bol, iar deasupra se pune puțin ulei de in presat la rece și se presară frunze proaspete de pătrunjel și semințe de in.

Poftă bună!