Luna Solai în Presă 2024

 

12 decembrie 2024

Articolul "Cu maioneză, ulei și amintiri" de pe www.adihadean.ro

 

7 si 12 decembrie 2024

Apariție în emisiunea "Ora Regelui" pe TVR Plus.

 

29 noiembrie 2024

Articolul „Uleiuri presate la rece – Tradiție din inima Transilvaniei”: Un proiect pentru comunitate - de pe www.transilvaniabusiness.ro/

 

28 noiembrie 2024

În cadrul ceremoniei ce a avut loc la Palatul Elisabeta din București, Alteța Sa Regală Principesa Elena ne-a înmânat, în numele Custodelui Coroanei, pentru a patra oară certificatul de Furnizor al Casei Regale.

 

29 octombrie 2024

Episodul 6 din sezonul 2 al podcastului Financiaria - "Antreprenoriatul este despre bucuria de a împărtăși"

 

23 octombrie 2024

AgroJurnal, Digi24 - „De la sămânță la farfurie”: Făbricuță de producție a uleiului de rapiță cu tradiție #digi24

 

22 octombrie 2024

Eusebiu Burcaș - emisiunea pe Youtube - Afacerea săptămânii

 

15 octombrie 2024

Fii și tu un ambasador al produselor locale!

Cel de-al patrulea eveniment din proiectul nostru, ”Uleiuri presate la rece - Tradiție din inima Transilvaniei”, a fost dedicat ambasadorilor unui stil de viață sănătos, ce dăruiesc cadouri cu sens, care nu doar bucură, ci și inspiră un stil de viață sănătos și echilibrat.

Evenimentul a avut loc marți, 15 octombrie, la Centrul de Excelență pentru Mobilă (#CEM), Cluj-Napoca.

Fii și tu un ambasador al produselor locale! Dăruiește cadouri din gama noastră de uleiuri presate la rece celor dragi, un angajament față de sănătate, tradiție și sustenabilitate.

Evenimentul a fost organizat de către AgroTransilvania Cluster cu sprijinul #Wens @wenstravel.ro, în cadrul proiectului ”Uleiuri presate la rece - Tradiție din inima Transilvaniei”, implementat de către TAF Presoil, AgroTransilvania Cluster și Solex SRL și susținerea @vitrina_ad

Mulțumim tuturor celor care au participat și au contribuit la succesul acestui eveniment: Sorana Tanase , Florina Bardea , Georgeta Cerbanic Crisan Ionut @chefionutcrisan ,Alex Rădulescu (foto), partenerilor media: #ViaCluj , Transilvania Business

 

7-8 octombrie 2024

Participare la Business Day Cluj, un eveniment ce reunește peste 50 de speakeri și 700 de participanți, în cadrul a 4 conferințe și 17 workshopuri. Și este o oportunitate nemaipomenită de networking, de a găsi răspunsuri legate de afacerile din România de la profesioniști de renume.

 

22 septembrie 2024

Festivalul European Bio 2024, cea de-a II-a ediție, desfășurat la Ibănești, județul Mureș

Reportaj Youtube realizat de Magda Olteanu - Viața Satului - Festivalul European Bio - Ibanesti, Mures 2024

 

10 Septembrie 2024

Articolul "Luna Solai: Un model de dezvoltare comunitară și sustenabilitate" - de pe www.monitorulcj.ro

 

8 august 2024

Articolul “Discuții de bun gust – BIO din România” - de pe www.roaliment.ro

 

9-10 iulie 2024

Seminarul Adhoc cu tema “Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul Planului Strategic”, parte a proiectului Organizare de Seminarii Adhoc, din Planul de Acţiuni ale Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală 2014-2020 al Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

21 iunie 2024

Startul campaniei „Ștergem tradiția de praf”, prin care Profi ne îndeamnă să descoperim artizanii locali ai gustului autentic și poveștile lor fascinante, dar și să susținem, alături de ei, păstrarea tradiției culinare românești - eveniment la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".

 

7 iunie 2024

“Semințe pentru copiii noștri”

Ne-am bucurat de o zi plină de energie și voie bună alături de 150 de copii de la Colegiul Național George Coșbuc și Grădinița Zâna Zorilor, care au participat la atelierele noastre, gândite special pentru ei!

Copiii au învățat mai multe despre plante și proprietățile lor, identificând și comparând semințele pe care Luna Solai le folosește în producerea uleiului (in, rapiță, floarea-soarelui, dovleac, cânepă, nucă) alături de Varga Jolan, au avut ocazia să creeze etichete pe gustul lor, pe care le-au lipit apoi pe sticlele de ulei presat la rece Luna Solai, au ornat brioșe cu semințe de floarea-soarelui, dovleac și nucă, au creat, alături de Cami Gui hârtii plantabile și au degustat bruschetele pregătite de chef Ionut Crisan

Și asta în cel mai potrivit loc pentru a vorbi despre tradiție copiilor: un spațiu dedicat conservării elementelor de patrimoniu, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

Evenimentul a fost organizat de către AgroTransilvania Cluster cu sprijinul WENS Travel, în cadrul proiectului ”Uleiuri presate la rece - Tradiție din inima Transilvaniei”, implementat de către TAF Presoil, AgroTransilvania Cluster și Solex SRL și susținerea Vitrina Advertising

 

28 mai 2024

Articolul "ZF Agropower. Mesajul a doi mici producători..." - de pe www.zf.ro

 

10 mai 2024

Garden Party, Palatul Elisabeta

Am sărbătorit în grădina Palatului Elisabeta, Ziua Regalității, eveniment găzduit de Majestatea Sa Custodele Coroanei.

Musafirii, printre care s-au numărat și demnitari reprezentând Parlamentul și Guvernul, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, ambasadori, personalități din lumea artei, a științei și a sportului, s-au delectat si cu produse oferite de Furnizorii Casei Regale.

Încă din 2014, când am primit și noi acest titlu, data de 10 mai a devenit şi mai specială, întrucât a marcat intrarea noastră într-o comunitate de oameni ce simt şi trăiesc în spiritul valorilor promovate de Casa Regală a României.

 

9-12 mai 2024

Cea de-a III-a ediție a târgului "Produs de România", pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca.

 

29 aprilie 2024

Apariție în campania "Susținem România! Mănâncă Românești!" a Prima TV

 

27-28 aprilie 2024

Festivalul "Suflet de România", la Domeniul Regal Săvârșin.
Cea de-a doua ediție a festivalului "Suflet de România" a fost organizată de Fundația Colecția Regală în parteneriat cu Profi România și cu Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai” din Timișoara.

 

17 aprilie 2024

Am sărbătorit tradiția și pasiunea pentru produse locale de calitate printr-un eveniment special, Farm to Fork, ce a avut loc în 17 aprilie, la KUXA studio, Cluj-Napoca.

Le mulțumim celor trei maeștri ce ne-au delectat cu preparate surprinzătoare, ce au reușit să scoată în evidență gusturile delicate ale uleiurilor noastre presate la rece prin rețete ce îmbină tradiția și inovarea!

Chef Ionut Crisan: Sarmaua din fuior

Chef Andrei Frățilă, Restaurant Nativ: Salată de cartofi și verdețuri de-ale primăverii

Chef Antoni Costea, Cantina Băncii Transilvania: Hummus românesc și pesto de leurdă și Gogoși din aluatul de pită și ridichi de sezon

Iar Ralucăi Ghiță pentru introducerea în structura evenimentului.

Pentru noi, și cei prezenți, acest moment a fost mai mult decât un simplu eveniment de degustare, a fost începutul unei comunități faine, unite de pasiunea pentru hrană gustoasă, curate și produse autentice. Am discutat despre importanța fiecărei verigi a lanțului alimentar, de la producători locali, la locuri unde se poate servi masa, la bucătari și consumatori finali și modul în care putem conlucra pentru a crește împreună.

Evenimentul a fost organizat de către AgroTransilvania Cluster cu sprijinul WENS Travel, în cadrul proiectului ”Uleiuri presate la rece - Tradiție din inima Transilvaniei”, implementat de către TAF Presoil, AgroTransilvania Cluster și Solex SRL și susținerea Vitrina Advertising

 

25 Aprilie 2024

Articolul "Pasiunea pentru gust: Uleiurile de la Luna Solai în era bucătăriei sănătoase" - de pe www.gastromedia.ro

 

25-27 martie 2024

Parte din delegația României, alături de alți 29 de producători din România, la IFE - International Food & Drink Event, cel mai mare târg de profil din UK desfășurat la ExCeL Londra în perioada 25-27 martie 2024.

 

12 Martie 2024

Articolul "Luna Solai, un brand născut din comunitate, pentru comunitate" - de pe www.ilovecluj.ro

 

11 martie 2024

Articolul "Procesatorii din Ardeal își întind “lanțul scurt” până la București" - de pe www.transilvaniabusiness.ro

 

5 martie 2024

Reportaj Youtube al TVR Cluj - ACTUAL REGIONAL

 

1 martie 2024

AgroJurnal cu Andreea Stroe - Piața proteinelor vegetale a atins 18 miliarde de euro, în UE

 

23 februarie 2024

 

A doua ediţie a #ForumulEconomic din Republica Moldova, Chisinău. Am fost invitată în calitate de speaker în cea de-a doua zi a evenimentului, în cadrul panelului "Dezvoltare rurală și Agrifood: strategii și oportunități pentru promovarea dezvoltării rurale și a industriei agro-alimentare".

În contextul începerii negocierii pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi a globalizării accentuate, ce vine cu noi oportunități, dar și cu provocări, am prezentat modelul nostru de business, Luna Solai, ca o soluție alternativă pentru dezvoltarea afacerilor locale și de familie.

Am evidențiat importanța promovării produselor tradiționale și posibilitatea accesării fondurilor europene ca sursă de finanțare în vederea dezvoltării, într-o piață concurențială.

Forumul Economic de la Chișinău este organizat sub auspiciile Familiei Regale a României, consolidând astfel legăturile și colaborarea între țările vecine și partenerii internaționali.

Mulțumim pentru invitaţie International Business Society - Moldova