Ingrediente: 

  • 3 morcovi
  • 1 cartof
  • ¼ țelină
  • 2 ardei 
  • ½ ceapă
  • 2 litri apă
  • Sare, piper
  • Ulei de dovleac 
  • 30 g semințe de dovleac prăjite
  • Frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare:

  1. Legumele se curăță, se spală și se taie bucăți mari. Se pun la fiert în apă cu frunzele de pătrunjel  și puțină sare. 
  2. Când sunt moi și furculița trece ușor prin ele, legumele se strecoară și se mixează în blender. Frunzele de pătrunjel se îndepărtează.  Se adaugă câte puțin din zeama în care au fiert, până se obține o cremă fină, de consistența dorită. Se condimentează după gust cu sare și piper. 
  3. Supa cremă  de legume se servește caldă, cu semințe  prăjite de dovleac și cu puțin ulei de dovleac.

Poftă bună!