LUNĂ. SOARE. ECHILIBRU.

Ulei de floarea soarelui cu cimbru obținut prin presare la rece 250 ml

18,00 Lei

Disponibilitate: În stoc

Cod produs: UFS04

Gramaj: 250ml

SKU:
UFS04
nici unul:

Este un produs 100% natural, cu un rol important în alimentație, în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase.

Condiții de păstrare:

18,00 Lei

CE ESTE

Un produs natural, inspirat din bucătăria tradiţională românească, extras fără procedee termice din seminţele de floarea soarelui, aromatizat cu cimbru uscat.

Procedura de extracţie şi infuzarea cu cimbrul conferă uleiului nu doar un gust aparte, cu o aromă bogată, pământească și foarte uşor mentolată, specifică acestei plante aromatice, ci şi beneficii pentru organismul uman.

BENEFICII

Omega 3 şi Omega 6 sunt acizi graşi esenţiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamaţiilor şi a durerilor articulare, scăderea colesterolului şi controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce aceşti doi acizi graşi esenţiali, aşadar singura varianta prin care îi putem procura sunt alimentele.

Consumul de uleiuri presate la rece în locul celor rafinate, contribuie la profilaxia îmbătrânirii precoce, scăderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar şi la eliminarea problemelor gastrice.

Utilizat de secole în bucătăriile lumii dar şi în medicina alternativă, cu un conţinut bogat în vitamina C, A și B, mangan, magneziu, zinc, potasiu, calciu şi fier, cimbrul are rol antireumatic, antiseptic, antispasmodic, antimicrobian, diuretic și expectorant, fiind benefic în ameliorarea tulburărilor respiratorii, fortificarea sistemului imunitar, reducerea anxietăţii, combaterea infecţiilor şi afecţiunilor orale sau reducerea tensiunii arteriale.

CUM ÎL IDENTIFICĂM

Uleiul de floarea soarelui cu cimbru, obţinut prin presare la rece are o culoare galben aurie, vâscozitate şi aromă aparte, specifică seminţelor de floarea soarelui şi un gust cald, uşor picant, de cimbru.

Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor şi proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.

UTILIZARE

Uleiul de floarea soarelui cu cimbru se foloseşte în stare crudă pentru a condimenta mâncarurile de fasole, cartofi, linte, varză, sarmale, preparatele din carne de porc, miel sau vânat. Prepararea termică poate duce la pierderea proprietăţilor benefice. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenţă, vâscozitate, lipsa oricăror resturi de substanţe chimice, fiind natural 100%.

PĂSTRARE

Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, se recomandă consumul acestuia în termen de 60 de zile şi păstrarea într-un loc răcoros, ferit de acţiunea directă a razelor solare (chiar la frigider).

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE