LUNĂ. SOARE. ECHILIBRU.

Ulei de floarea soarelui obținut prin presare la rece 250ml

15,00 Lei

Disponibilitate: În stoc

Cod produs: UFS1

Gramaj: 250ml

SKU:
UFS1
nici unul:

Recomandări de utilizare: Salate, sosuri, paste. În cazul preparatelor calde, folosiți uleiul doar înainte de servire.

Condiții de păstrare:

15,00 Lei

CE ESTE

Este un produs natural, extras -așa cum o arată și numele- fără procedee termice, din semințele de floarea-soarelui, așa încât să iși păstreze nealterate proprietățile terapeutice.

Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc. comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

BENEFICII

Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sanatatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scaderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce acești doi acizi grași esențiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura sunt alimentele.

Consumul de uleiuri presate la rece în locul celor rafinate, contribuie la profilaxia îmbătrânirii precoce, scăderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar și la eliminarea problemelor gastrice.

CUM ÎL IDENTIFICĂM

Uleiul de floarea soarelui presat la rece are o culoare galben aurie, are un gust plăcut, vâscozitate și aromă aparte, specifică semințelor de floarea soarelui.

Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor și proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.

UTILIZARE

Se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste, supe și alte mâncăruri nepreparate termic deoarece acestea, prin încălzire își pot pierde o parte din vitamine. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistență, vâscozitate, lipsa oricăror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.

PĂSTRARE

Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul se recomandă a se consuma în 60 de zile și a se păstra la loc răcoros, ferit de acțiunea directă a razelor solare (chiar la frigider).

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE