Ulei de floarea soarelui cu busuioc obținut prin presare la rece 250ml
Disponibilitate: În stoc
Cod produs: UFS06
Gramaj: 250ml
Este un produs 100% natural, cu un rol important în alimentație, în alcătuirea unei diete echilibrate și sănătoase.
Condiții de păstrare:
CE ESTE
Un produs natural, inspirat din bucătăria tradiţională românească, extras fără procedee termice din seminţele de floarea soarelui, aromatizat cu flori uscate de busuioc.
Procedura de extracţie şi infuzarea cu florile de busuioc conferă uleiului nu doar un gust aparte, cu o aromă bogată, uşor dulceagă, specifică acestei plante aromatice, ci şi beneficii pentru organismul uman.
BENEFICII
Omega 3 şi Omega 6 sunt acizi graşi esenţiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamaţiilor şi a durerilor articulare, scăderea colesterolului şi controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce aceşti doi acizi graşi esenţiali, aşadar singura varianta prin care îi putem procura sunt alimentele.
Consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, contribuie la profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si la eliminarea problemelor gastrice.
Utilizat de secole în medicina alternativă, cu un conţinut important de Vitamina A şi K, Calciu, Fier şi Mangan, busuiocul are rol antimicrobian, antiinflamator, antidiabetic, antispasmodic, antibacterian şi antifungal, fiind benefic în ameliorarea tulburărilor respiratorii, reducerea anxietăţii şi a stresului, combaterea infecţiilor şi afecţiunilor orale sau reglarea hipertensiunii.
CUM ÎL IDENTIFICĂM
Uleiul de floarea soarelui cu busuioc, obţinut prin presare la rece are o culoare galben aurie, vâscozitate şi aromă aparte, specifică seminţelor de floarea soarelui şi un gust plăcut şi subtil de busuioc.
Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor şi proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.
UTILIZARE
Uleiul de floarea soarelui cu busuioc se foloseşte în stare crudă pentru a da un plus de gust salatelor, în special a celor ce conţin tomate, mâncărurilor de dovlecei sau vinete sau pentru a condimenta preparatele din carne, pește, supe, sosuri, paste și pizza. Prepararea termică poate duce la pierderea proprietăţilor benefice. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenţă, vâscozitate, lipsa oricăror resturi de substanţe chimice, fiind natural 100%.
PĂSTRARE
Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, se recomandă consumul acestuia în termen de 60 de zile şi păstrarea într-un loc răcoros, ferit de acţiunea directă a razelor solare (chiar la frigider).