LUNĂ. SOARE. ECHILIBRU.

Ulei de in BIO obținut prin presare la rece 100ml

18,00 Lei

Disponibilitate: În stoc

Cod produs: UDB02

Gramaj: 100ml

SKU:
UDB02
nici unul:

Recomandări de utilizare: Salate, sosuri, paste. În cazul preparatelor calde, folosiți uleiul doar înainte de servire.

Condiții de păstrare:

18,00 Lei

CE ESTE

Uleiul de in BIO obținut prin presarea la rece a semințelor de in brun, certificate eco, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.

Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

BENEFICII

Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scăderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcate, organismul nostru nu poate produce acesti doi acizi grași esențiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura sunt alimentele.

Uleiul de in BIO este benefic pentru întreg organismul uman, de la sistemul nervos, cardiovascular, reproducător, până la sistemul circulator și sistemul imunitar.

Uleiul de in este bogat în fibre care curăță colonul de substanțele toxice și stimulează digestia. Proteinele din uleiul de in sunt ușor digerate de organism și conțin aminoacizi de care organismul are nevoie. Efectele secundare ale uleiului de in: printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numără balonarea și gazele intestinale, simptome care apar de obicei la începutul dietei cu acest ulei.

Precauții! Femeile însărcinate trebuie să evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nașteri premature și schimbări de metabolism. Și femeile care alăptează trebuie să evite uleiul de in.

CUM ÎL IDENTIFICĂM

Uleiul BIO din seminte de in se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste, supe și alte mâncăruri nepreparate termic.

Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sarurilor si proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.

UTILIZARE

Se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste, supe și alte mâncăruri nepreparate termic, deoarece acestea, prin încălzire își pot pierde o parte din vitamine. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistență, vâscozitate, lipsa oricaror resturi de substanțe chimice, fiind natural 100%.

Tratamentul cu ulei de in BIO trebuie să fie unul individualizat și în funcție de recomandarea medicului.

PĂSTRARE

Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul se recomandă a se utiliza într-un interval până la 30 de zile și păstrat la loc racoros (chiar la frigider), ferit de acțiunea directă a razelor solare.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE