Ulei de in obținut prin presare la rece 250ml
Disponibilitate: În stoc
Cod produs: UI01
Gramaj: 250ml
Recomandări de utilizare: Salate, sosuri, paste. În cazul preparatelor calde, folosiți uleiul doar înainte de servire.
Condiții de păstrare:
CE ESTE
Uleiul de in obținut prin presarea la rece a semințelor de in brun, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Tehnologia pe care noi o aplicăm (cea a presării la rece) ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).
BENEFICII
Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali pentru sănătatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare, scăderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din păcăte, organismul nostru nu poate produce acești doi acizi grași esentiali, așadar singura variantă prin care îi putem procura este din alimente.
Uleiul de in este benefic pentru întreg organismul uman, de la sistemul nervos, cardiovascular, reproducător, până la sistemul circulator și sistemul imunitar.
Uleiul de in este bogat în fibre care curăță colonul de substanțele toxice și stimulează digestia. Proteinele din uleiul de in sunt ușor digerate de organism și conțin aminoacizi de care organismul are nevoie. Efectele secundare ale uleiului de in: printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numără balonarea și gazele intestinale, simptome care apar, de obicei, la începutul dietei cu acest ulei.
Precauții! Femeile însărcinate trebuie să evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nașteri premature și schimbări de metabolism. Și femeile care alăptează trebuie să evite uleiul de in.
UTILIZARE
Uleiul din seminte de in se foloseste în stare crudă la salate, sosuri, paste, supe și alte mâncăruri nepreparate termic. Tratamentul cu ulei de in trebuie să fie unul individualizat și în funcție de recomandarea medicului.CUM ÎL IDENTIFICĂM
Uleiul din seminţe de in presat la rece se caracterizează printr-o culoare galben-aurie, un parfum uşor picant care aminteşte de mirosul de fân şi iarbă proaspăt cosită.
Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sărurilor și proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.
PĂSTRARE
Temperatura optimă de păstrare: 15-20 grade C. După deschidere, uleiul se recomandă a se utiliza într-un interval până la 30 de zile și păstrat la loc răcoros (chiar la frigider), ferit de acțiunea directă a razelor solare.