Şi sunt atâââât de multe reţete!... Uite-o, de exemplu, pe asta cu făină proteică de cânepă. O faci acasă rapid şi simplu din: fulgi fini de ovăz, untul tău vegetal preferat, orice nuci şi seminţe ai la îndemână, câteva fructe uscate şi rehidratate pentru dulceaţă, o lingură – două de făină de cânepă şi, dacă vrei, un praf de scorţişoară. Bagi totul în blender şi mixezi până la consistenţa dorită. Dacă amestecul este prea uscat, poţi să-l legi cu un pic de lapte vegetal sau, dacă nu te sperie un pic de zahăr, cu un sirop pe care îl ai prin casă.

Când maglavaisul este suficient de fin şi de lipicios, îl îndeşi voiniceşte într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Îl laşi la congelator pentru aproximativ o jumătate de oră, cât să se întărească destul pentru a-l putea porţiona cu cuţitul. Batoanele proteice – glazurate sau nu, presărate sau nu cu mixuri de nuci – se păstrează bine la frigider, învelite individual în folie de aluminiu.

Hai, nu-ţi mai găsi scuze şi-n faptul că n-am dat cantităţi şi ingrediente precise! Scoate blenderul şi pantofii de alergare de prin dulapuri şi mişcă!