Ingrediente:

 

Pentru chiftea:

  • Pastrav afumat dezosat – 40 g
  • Miez de paine cu maia – 15 g
  • Sare – 1 varf de cutit
  • Piper negru macinat – un varf de cutit
  • Zeama de lamaie – 2 ml
  • Faina din seminte de canepa – 15 g
  • Faina alba de grau – 5 g
  • Apa – 5 ml

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unei furculite maruntim pastravul afumat, apoi il amestecam cu miezul din paine cu maia, sarea, piperul si zeama de lamaie. Formam o chiftea rotunda. Din faina de grau impreuna cu apa facem o compozitie grosuta, in care tavalim chifteaua din pastrav, apoi vom tavali la final in faina din seminte de canepa.

Prajim in ulei de floarea soarelui circa 5-6 minute pana cand crusta devine rumena.

Din pielea de la pastrav facem un chips crocant astfel: intindem pielea intr-o tava tapetata cu foaie de copt, pornim cuptorul pe 200 de grade Celsius, apoi coacem circa 10 minute. Lasam la racit, si chips-ul este gata.

 

Pentru emulsie:

  • Zeama de varza murata – 15 ml
  • Ulei de rapita presat la rece – 45 ml

 

Mod de preparare:

Punem zeama de varza murata intr-un vas cilindric, apoi cu ajutorul unui blender vertical incorporam treptat uleiul de rapita presat la rece pana cand compozitia se ingroasa, ca si la maioneza.

 

Reteta creata si fotografiata de Chef Ionut Crisan.