Ingrediente:

Pentru halvita:

  • Faina din seminte de dovleac– 50 g
  • Unt de 82% - 30 g
  • Zahar pudra – 25 g
  • Vanilie – ¼ dintr-o pastaie

 

Mod de preparare:

Intr-un robot de bucatarie punem faina din seminte de dovleac pe care o vom praji putin inainte intr-o tigaie. Adaugam untul, zaharul si vanilie si dam drumul la robot, pana cand obtinem o compotizite legata si omogena.

Punem compozitia intr-o forma de silicon rotunda si bagam la frigider pana cand se intareste.

 

Pentru decor si glazura:

  • Pastarnac – 20 g
  • Zahar – 15 g
  • Apa – 15 ml
  • Ulei din samburi de nuca presat la rece – 15 ml
  • Sirop de soc – 5 ml
  • Rozmarin proaspat – 1 g

 

Mod de preparare:

Vom spala pastarnacul bine, apoil il vom felia cu ajutorul unui robot de bucatarie in felii foarte subtiri, apoi din apa si zahar vom face un sirop fierbinte in care vom confia feliile de pastarnac impreuna cu rozmarinul.

Emulsia: vom pune siropul de soc intr-un recipient cilindric, si cu ajutorul unui blender vertical vom incorpora uleiul din samburi de nuca, exact ca si la maioneza.

La final, vom pune la baza farfuriei bucata de halvita, apoi vom construi straturi de pastarnac confiat cu rozmarin, si vom turna glazuria din sirop de soc si ulei de nuca deasupra.

 

Reţetă creată şi fotografiată de Chef Ionuţ Crişan.