Ingrediente:

Pentru aluatul de isler:

Mod de preparare:

Vom turna cele trei tipuri de făină într-un vas și le vom omogeniza. Adăugăm apoi untul, sarea și uleiul de nucă, și frământăm până când obținem un aluat legat.

Formăm bile cu greutatea de 25 de g, pe care le vom presa cu o greutate pentru a obține discuri. Coacem la cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius pentru 7 minute. Lăsăm la răcit.

Pentru umplutură și prunele glasate împreuna cu chips-ul de drojdie:

  • Brânză de oaie sărată – 100 g
  • Smântână de gătit – 25 ml
  • Prune – 75 g
  • Ulei de nucă presat la rece – 20 ml
  • Sirop de soc – 60 ml
  • Drojdie umedă – 20 g
  • Apă – 7 ml

Mod de preparare:

Brânza de oaie o vom amesteca împreună cu smântâna de gătit într-un robot de bucătărie pentru a se lega și vom pune compoziția într-un poș de unică folosință, apoi băgăm la rece.

Prunele le vom taia în două și vom scoate sâmburele, apoi le vom opări în apa clocotită. Apoi le punem în apă rece și începem să le dezpielițăm.

După ce le-am dezpielițat, într-o cratiță amestecăm siropul de soc cu uleiul de nucă, încălzim la foc mic (circa 60 de grade Celsius) și punem jumătățile de pune pentru 5 minute.     

Drojdia umedă o amestecăm cu apă până când obținem o cremă, pe care o vom întinde pe o foaie de copt într-o tavă și o vom băga la cuptor la 100 de grade Celsius pentru circa 20 de minute până când obținem un chips. Apoi îl răcim și îl mărunțim.

La final, punem primul biscuite la bază, umplem cu cremă de brânză de oaie, apoi punem cel de-al doilea biscuite. Deasupra vom unge cu cremă de brânză. În centru, vom pune o jumătate de prună glasata. De jur-împrejurul ei vom construi cu felii de prune asemenea unui trandafir. Apoi presărăm chips-ul de drojdie mărunțit peste tot islerul.

 

Rețetă creată și fotografiată de Chef Ionut Crisan.