Despre stelele Michelin se știe că ele semnifică garanția mondială pentru calitatea gustului. De astăzi, avem noi motive să ne bucurăm și să ne mândrim, pentru că uleiurile noastre, de la Luna, Luna Solai, au primit încă o recunoaștere internațională.

Povestea a început în urmă cu 4 ani, când uleiul de floarea soarelui Luna Solai a ajuns la Bruxelles, în fața juraților de la Institutul de Calitate și Gust (ITQi) care l-au recunoscut ca un ulei de calitate superioară și l-au evaluat cu o stea de aur.

Atunci s-a scris prima pagină din istoria uleiurilor premiate cu Stele Michelin și continuă să se scrie și azi :

2014 – Juriul ITQI Bruxelles recunoaște uleiul de floarea soarelui Luna Solai ca un ulei de calitate superioară și îl evaluează cu o stea de aur

2015 – Uleiul de dovleac Luna Solai este prezentat juraților care îi recunosc calitatea superioară și îi acordă 2 stele de aur
2016 – Este rândul uleiului de nucă să fie evaluat de către juriul ITQI Bruxelles cu 2 stele de aur
2017 – Uleiul de rapiță este și el în premieră testat de către specialiști care îi acordă 2 stele de aur
-O nouă evaluare a juriului ITQI Bruxelles aduce recunoașterea definitivă a uleiului de floarea soarelui, căruia i se acordă maximul de 3 stele de aur.

Anul acesta au fost evaluate ca Superior Taste Award 17 produse din România, dintre care 5 la secțiunea “Alimente” și 12 la cea de “Băuturi”.

Luna Solai – uleiul presat la rece de floarea soarelui este singurul produs alimentar românesc evaluat în ultimii 4 ani de către juriul ITQI cu 3 stele din maximul de 3 !