Ingrediente:

• Faina de dovlec – 100 g • Zahar pudra – 25 g • Faina alba – 30 g • Ulei de rapita – 20 ml • Praf de copt – 5 g • Oua – 1 buc. • Lapte – 200 ml • Frisca – 30 g • Ulei din samburi de nuca – 10 ml • Sirop de artar – 5 ml • 1 praf de sare  

Mod de preparare:

Vom amesteca faina de dovleac cu faina alba, praful de copt, zaharul pudra si sarea, apoi vom omogeniza. Vom separa oul de albus, iar galbenusul il vom mixa cu praful de sare. Albusurile le vom bate separat spuma. Apoi amestecam uleiul de rapita cu galbenusul si laptele, dupa care turnam compozitia peste faina de dovleac amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam, urmarind sa obtinem o crema omogena si bine-legata. La final, cu ajutorul unei spatule incorporam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus. Vom folosit o tigaie cu diamentrul de aproximativ 22 cm, pe care o vom tapeta cu putin ulei, dupa care vom pune pe mijlocul acesteia compozitie pentru pancakes cu un polonic. In momentul in care la suprafata aluatului se formeaza bule de aer, vom intoarce pe partea cealalta. Vom servi cu frisca aerata, si o glazura formata din ulei din samburi de nuca cu sirop de artar astfel: intr-un recipient mic vom emulsiona ulei din samburi de nuca cu siropul de artar si il vom glazura deasupra pancakes-ului.