Ingrediente:

  • 1 legătură frunze de busuioc
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 2 linguri de semințe de cânepă decorticate
  • 20 g caju
  • 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de cânepă presat la rece
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • 250 g paste făinoase

Mod de preparare:


1. Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2. Se adaugă toate ingredientele pentru pesto într-un robot de bucătărie și se mixează până când se obține o cremă fină. Se condimentează cu sare și piper după gust. Dacă este nevoie, se mai poate adăuga puțină apă sau zeamă de lămâie.

3. După ce s-au fiert, pastele se strecoară dar se păstrează puțin din apă în care au fiert.

4. Într-o tigaie se adaugă pastele și pesto, apoi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele și se amestecă ușor. Se servesc imediat!


Poftă bună!!