Ingrediente: 

  • 200 g făină albă de grâu 
  • 40 g făină proteică de in 
  • 100 g zahăr 
  • 1 linguriță praf de copt 
  • 1 ou
  • 120 ml lapte 
  • 60 ml ulei de floarea soarelui presat la rece 
  • O linguriță praf de copt 
  • coaja rasă de la o lămâie 
  • un vârf de cuțit de sare 
  • 250-300 g afine proaspete sau congelatePentru crumble:
  • 50 g zahăr 
  • 50 g fulgi de migdale 
  • 30 g unt 
  • 2 linguri de făină albă de grâu 
     

Mod de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele uscate pentru aluat (făina, făina proteică de in,  zahăr, zahăr vanilat, praf de copt ) 
  2. Se adaugă oul, uleiul, laptele și coaja de lămâie. Se mixează doar cât să se amestece bine, apoi se adaugă afinele și se încorporează ușor.
  3. Se pune compoziția într-o tavă mică (aproximativ 20x20 cm), pe hârtie de copt.
  4. Pentru crumble Se amestecă zahărul, făina și untul până când se obține o compoziție nisipoasă la care se adaugă și fugii de migdale și care se presară pe toată suprafața prăjiturii.
  5. Se dă la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute la 180°C, sau până când devine aurie deasupra și trece testul scobitorii! 

Poftă bună!