250-300 g afine proaspete sau congelatePentru crumble:
50 g zahăr
50 g fulgi de migdale
30 g unt
2 linguri de făină albă de grâu
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele uscate pentru aluat (făina, făina proteică de in, zahăr, zahăr vanilat, praf de copt )
Se adaugă oul, uleiul, laptele și coaja de lămâie. Se mixează doar cât să se amestece bine, apoi se adaugă afinele și se încorporează ușor.
Se pune compoziția într-o tavă mică (aproximativ 20x20 cm), pe hârtie de copt.
Pentru crumble Se amestecă zahărul, făina și untul până când se obține o compoziție nisipoasă la care se adaugă și fugii de migdale și care se presară pe toată suprafața prăjiturii.
Se dă la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute la 180°C, sau până când devine aurie deasupra și trece testul scobitorii!