Perpelești în tigaie niște miez de nucă. Preferabil cu un strop de ulei și-o ciupitură de zahăr, ca să se caramelizeze ușor. Sigur ai nucă rămasă de la avântul prăjituresc de Crăciun.

Scoți frunzele din punga cu atmosferă controlată și le stropești generos cu ulei de nucă, sare, zeamă de lămâie. Știi tu, punga aceea de salată pe care n-ai mai făcut-o fiindcă erau toți deja sătui când ajunseserăți la sarmale.

Tai câteva felii de pară, pui boabe de struguri și orice formă de citrice ai prin casă. Trebuie să-ți fi rămas ceva fructe de la platoul cu brânzeturi, din zestrea căruia adaugi în salată și câteva bucățele de gorgonzola.

Și gata salata! Proaspătă, dulce-amăruie, crocantă și fructată, cu gusturi potențate nobil de uleiul de nucă. Tu în ce alte combinații folosești uleiul nostru de nucă presat la rece?