Ulei de cânepă BIO obținut prin presare la rece 100ml
Disponibilitate: În stoc
Cod produs: UCB02
Gramaj:
100ml
![]()
CE ESTE
Uleiul din seminte de canepa este cunoscut ca si "uleiul perfect echilibrat al naturii" deoarece are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati in raportul ideal intre Omega 6 si Omega 3 ( 3:1).
Uleiul de canepa obtinut prin presarea la rece a semintelor de canepa, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee ( presare la cald sau rafinare ).
BENEFICII
Omega 3 si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali pentru sanatatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamatiilor si a durerilor articulare, scaderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din pacate, organismul nostru nu poate produce acesti doi acizi grasi esentiali, asadar singura varianta prin care ii putem procura sunt alimentele.
Despre beneficiile uleiului de canepa Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie şi neuropsihiatrie infantilă, spunea ca a obtinut rezultate deosebite folosind terapia cu ulei de canepa in: bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât şi a celor superioare;
- dermatite atopice şi afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);
- patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);
- afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie);
- patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză);
- artroze şi artrite reumatoide;
- convulsie;
- perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate;
- perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii;
CUM ÎL IDENTIFICĂM
Uleiul de canepa presat la rece are culoare verde, de la verde mai deschis pana la verde inchis si un gust placut, vascozitate si aroma aparte, specifica semintelor de canepa.
Uleiurile presate la rece pot prezenta depuneri rezultate din precipitarea sarurilor si proteinelor. Aceste depuneri sunt specifice uleiurilor presate la rece.
UTILIZARE
Uleiul de canepa se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste si alte mancaruri nepreparate termic.
Doza zilnica recomnadata este de 15 g. Utilizarea uleiului de canepa pentru tratarea anumitor afectiuni se face cu recomandarea medicului.
PĂSTRARE
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C . Dupa deschidere, uleiul se recomanda a se consuma in 60 de zile si a se pastra la loc racoros, ferit de actiunea directa a razelor solare( chiar la frigider).
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE








